Let’s Work Together
infoid@sizo.nl

Zit je met vragen, heb je advies nodig of wil je langskomen voor een goed gesprek?
Neem vrijblijvend contact met één van onze medewerkers op.

Vlierbaan 11
2908 LR Capelle a/d IJssel
+31 10 31 30 200

Search here!

Onze betrokkenheid bij duurzaamheid

Het is een veel besproken onderwerp in de textiel: de zorg voor mens en aarde oftewel duurzaamheid. Textiel is na olie de grootste vervuiler. Schrikbarende cijfers: voor het produceren van een t-shirt is er 2500 liter water nodig, voor een spijkerbroek 7500 liter. We voelen als Sizo Identity erg de drang om daar waar we kunnen onze bijdrage te leveren. Samen met onze leveranciers en klanten zoeken we naar mogelijkheden die beter zijn voor mens en aarde. Voor ons springen er een aantal leveranciers/merken uit als het op dit onderwerp aankomt. We hanteren hierbij een mix van criteria: sociale, ethische en milieu.

Testimonials

'Het redt de wereld niet. Het maakt ons niet beter. Maar het is redelijk en dat maakt het oké.'

Lars Bech
Eigenaar Neutral
duurzaamheid

Welke merken dragen wij uit?

verduurzamen
verduurzamen
verduurzamen

Neutral

Neutral®, is gevestigd in Kopenhagen, Denemarken. Alle productie vindt plaats in India.

Neutral® is een markt-leidende producent van duurzame kleding en accessoires voor de B2B-markt. Neutral® is het resultaat van meer dan 20 jaar ervaring in de conventionele textielindustrie, waar een constante druk ligt op lage prijzen ten koste van natuurlijke en menselijke hulpbronnen. Als gevolg hiervan hebben de oprichters Lars Bech en Christina Larsen zich toegelegd op het ontwikkelen van een platform voor duurzame kleding, vervaardigd met respect voor mens en milieu. In 2008 werd Neutral® officieel dat platform.

De bepalende aspecten van Neutral® en Certified Responsibility ™ waren een holistische benadering, gedreven door toewijding en een algehele focus op actie en continue verbetering. Met internationale duurzaamheid normen die het hele toeleveringsketen bestrijken, is de Neutral®-businesscase gebaseerd op de hoogste sociale, ethische en milieucriteria voor kledingproductie. Neutral® heeft de hoogst haalbare certificaten gekregen voor de productie.

duurzaamheid
duurzaamheid

Duurzaam Stanley/Stella

Stanley/Stella werkt alleen met 100% biokatoen en gerecyclede materialen. De partij werkt nauw samen met hun leveranciers om alleen de beste grondstoffen in te kopen die zodanig geteeld en gemaakt worden dat ze mensen, dieren en het milieu niet schaden. Ze gebruiken uitsluitend GOTS-gecertificeerd biokatoen uit India, gerecycled polyester uit China en andere duurzame materialen zoals Modal®.

Biokatoen wordt, in tegenstelling tot gewoon katoen, geteeld zonder chemische insecticiden, meststoffen of pesticiden. Dit betekent dat er geen gevaarlijke of toxische stoffen in de bodem, rivieren en meren terechtkomen, zodat boeren en hun families in een veilige omgeving kunnen leven.

Zij controleren elke stap van het proces naar duurzaamheid

Om de veiligheid van al onze werkers te waarborgen werkt Stanley en Stella  nauw samen met de the Fair Wear Foundation (FWF) en ondersteunt Stanley en Stella de maatschappelijk verantwoorde aanpak van hun partners. Er zijn ook mechanismen opgezet voor menswaardige arbeidsomstandigheden, zoals een interne gedragscode, maandelijkse verslagen en dagelijkse bezoeken aan onze partnerfabrieken.

Ze ondersteunen partnerfabrieken om gesubsidieerde kruidenierswinkels binnen hun fabrieksmuren te openen, zodat de werknemers goedkoop , gezond voedsel kunnen kopen. Daarnaast zijn er onder meer de opleidingsprogramma’s op de werkvloer, de studiebeurs programma’s voor kinderen van arbeiders en sensibilisering over de gezondheid van moeders.

Onze leverancier meet zijn uitstoot en verbruik, ze zijn zich bewust van hun milieu-impact.

Ze verzamelen data van hun hele toeleveringsketen om beter te begrijpen welke milieu-impact ze hebben en deze te minimaliseren. Wat afvalwater betreft, zijn al de partnerfabrieken uitgerust met geavanceerde waterzuiveringsinstallaties die toxische stoffen uit het water verwijderen om het veilig te hergebruiken.

Vraag naar het assortiment van Stanley/Stella (T-shirt/polos/sweatshirts/hoodies/jacks/overhemden/joggingbroeken).

Santino

De Santino Eco-line is een verantwoorde keuze én heeft de kwaliteit en uitstraling die je van Santino gewend bent. De vezels die Santino gebruikt zijn allemaal gemaakt van natuurlijke grondstoffen. We adviseren jou altijd bij een verantwoorde keuze, zodat ook volgende generaties kunnen blijven genieten van onze planeet. Voor de duurzaamheid collectie van Santino wordt gebruik gemaakt van materialen zoals biologisch katoen, bamboe en garens van PET flessen. Ook gebruikt Santino gerecyclede vezels zodat er minder materiaal geproduceerd hoeft te worden.

Santino
duurzaamheid

Duurzaam Mascot

MASCOT en de duurzaamheid ontwikkelingsdoelen

Zij werken met alle 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen op verschillende niveaus, en die inzet willen zij uitbreiden en intensiveren op weg naar 2030. Met de productie van werkkleding willen zij onder andere bijdragen aan het uitbannen van armoede en honger, zorgen voor gezondheidszorg en onderwijs, en fatsoenlijke banen creëren.

duurzaamheid

Interall Group

De Interall Group is marktleider sinds 1976 in het produceren van creatieve en effectieve promotionele producten met een Europese twist. Ze zijn een jong en dynamisch bedrijf met meer dan 40 jaar aan ervaring in de promotie artikelen markt. De Interall group maakt slim gebruik van afvalmateriaal, zo wordt bijvoorbeeld van koffiedik een prachtige pen gemaakt. Zo zijn er nog tal van andere promotionele producten die vervaardigd worden van allerlei afvalmaterialen. Het is dus niet alleen knap, het helpt de consumentenmarkt ook op peil te houden.

duurzaamheid
duurzaamheid

New Star

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in alle aspecten van de samenleving. Deze ontwikkeling zet zich ook door in de textielindustrie. Het is een langzaam, verreikend en omslachtig proces, maar onvermijdelijk. De bewustwording van noodzakelijkheid én consequenties wordt steeds meer ‘common ground’. Met hun producenten en fabrikanten bespreken ze de vooruitgang, de ontwikkeling en de bereidheid tot het nemen van de nodige maatregelen op arbeids- en productievlak. Hun lidmaatschap van toezichthoudende instanties als BSCI, Fear Wear Foundation en gelijkwaardige initiatieven is een onvoorwaardelijke conditie voor hun samenwerking.

Zo maakt New Star spijkerbroeken met oude garen, recyclen zit in hun DNA!

    Cases